Frank van der Vooren

Macrobiotiek is een voedings- gezondheidsleer ontwikkeld in Japan. Het woord komt van de twee Griekse woorden Makros (groot) en Bios (leven). Wat resulteert in “kunst van het veelomvattende leven”.

De kunst van het leven is om in balans te komen met jezelf en de omgeving. In het hedendaagse westerse leven wordt vaak niet nagedacht over iemands constitutie (genetische achtergrond) en conditie. Ook het klimaat en de weersomstandigheden worden niet gekoppeld aan wat men consumeert en welke effecten het kan hebben op het gestel. Dit zijn juist hele essentiële gegevens om de conditie van een lichaam te verbeteren.

 

In een consult bij mij zullen we gaan ontdekken wat jouw constitutie  en conditie op het moment is en wat het voor effect heeft op je fysiek en mentale gesteldheid. Aan de hand van deze analyse kunnen we gaan kijken waar het eetpatroon aangepast of compleet gemaakt kan worden zodat het opgewassen is tegen invloeden van buitenaf. Zaken als overgewicht, allergie, darmproblemen, huidaandoeningen, migraine, e.d. kunnen onderwerp van gesprek zijn. De kunst van een veelomvattend leven spreekt niet alleen over voeding, maar ook over een manier van leven. Ook dit zal aan bod kunnen komen in onze gesprekken. 

 

Op verzoek van Marcel en jou als zijn cliënt kan ik de Shiatsu behandeling met een persoonlijk voedingsadvies ondersteunen. 

 

Bent je geïnteresseerd in een consult bij mij? Dan kun je met mij contact opnemen via ''Neem contact op'' op deze website.

 

Duur consult: 2 uur

Kosten 1e consult:  € 55,- 

Kosten vervolg consulten € 75,-