Shiatsu Therapie 

Met gebruik van Japans lichaamswerk Shiatsu  probeer ik balans te creëren in het meridiaan systeem waar onze levens-qi doorheen stroomt.

Ik ondersteun het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Door uit te nodigen, richting te geven en te herinneren waar aandacht nodig is.  Ik maak gebruik van technieken zoals drukpunt stimulatie, strekkingen van ledematen en lichaamsdelen. Shiatsu en de TCM (Traditional Chinese Medicine) hebben een holistische benadering op klachten en gezondheid. Hierom behandel ik met Shiatsu zowel emotionele als fysieke klachten. 

We starten de behandeling met een korte anamnese. Op basis van dit vraaggesprek samen met de polsdiagnose zal ik een persoonlijk behandelplan opstellen. 

Duur: 60 minuten

Kosten:  € 45,-

Shiatsu in je eigen huis

Is het moeilijk voor je om naar mijn praktijk te komen?  Geen probleem.  Ik werk ook op locatie en kom graag bij je langs.

Ook als je het gewoon fijn vind om in je eigen huis behandeld te worden zodat je niet meer hoeft te reizen en lekker ontspannen thuis kan blijven. Ook dan kom ik graag bij je langs.  Als ik op locatie werk dan neem ik een massagetafel mee ipv van de Japanse Futon waar ik doorgaans op werk. 

Ik vraag een vergoeding van € 0,35 cent per km + € 5,- per half uur reizen.

 

Mentale rust (Yin Massage)

De focus bij de Yin massage is vertragen, verzachten en tot rust komen. Ik breng je terug in contact met de rust in jou, om deze opnieuw te integreren in jouw dagelijks leven. Deze massage is subtiel en rustig. Het tegenwoordig steeds bekender wordende yin yoga heeft veel overeenkomsten met de strekkingen en houdingen die ik in de Yin massage toepas. Ik begeleid je in de houdingen, ik voel aan waar er aandacht nodig is.  

Duur: 60 minuten

Kosten:  € 45,- 

 

Litteken behandeling

Littekens zorgen vaak voor een qi stagnatie in de meridiaan en dit kan soms best voor wat ongemak zorgen.  Een kleurverschil van de huid en een trekkende huid zijn vaak voorkomende situaties maar ook een pijnlijke huid komt voor. Naast deze doorgaans herkenbare klachten kan deze qi stagnatie ook andere klachten veroorzaken die we niet vanzelfsprekend aan het litteken zouden koppelen.  

Met het gebruik van Moxa sticks komt er warmte in het litteken. Deze warmte zorgt ervoor dat de qi stagnatie (deels) kan worden opgeheven. 

Duur: 30 minuten

Kosten:  € 30,- 

Voedingsadvies op basis van jouw klacht

Ik heb een samenwerking met Frank van der Vooren. Frank is een Macrobiotisch voeding consulent.  Op verzoek van mij en mijn cliënt zal Frank de bestaande casus bekijken en gericht voedingsadvies geven om mijn behandeling te ondersteunen. Klik op Macrobiotische voeding voor meer informatie over Frank.